Vaargebied

Het vaargebied omvat het waddengebied, de Friese meren en het IJsselmeer. Zelfs een tochtje van Harlingen tot Leeuwarden behoort tot de mogelijkheden. Het waddengebied geniet de beschermde status van World Heritage Area en kan gezien worden als het enige echte ruige natuurgebied dat Nederland kent. Weliswaar is het gebied al enkele eeuwen getemd door de noeste eilanders en zeelieden, maar nog altijd heeft het Wad een eigen wil en moet een schipper van goeden huize komen om de waterstromen te bedwingen. Door de beschermde status en stromingen is het gebied nog een vrijplaats voor zeldzame vogels en zeehonden.

De Friese meren zijn een uniek netwerk van meren, sloten en verbindingskanalen. Een zeiltocht brengt u binnen enkele uren van het ene authentieke dorpje naar het andere. De duizenden watersportliefhebbers zorgen ervoor dat u in de zomer boven de rietkragen overal zeiltjes ziet. Niet alleen in de gezellige haventjes is de sfeer altijd goed, ook op het water deelt men het besef dat het de gezamenlijke passie voor het zeilen is dat dit gebied zo bijzonder maakt.

Aan het IJsselmeer liggen veel leuke oude plaatsjes en lange groene dijken, waar honderden schapen over grazen. Medemblik, Hindeloopen of Hoorn zijn prachtige bestemmingen met elk een eigen karakter. De afsluitdijk zorgt voor enige bescherming van getij en stroming, maar saai kan een zeiltocht over het IJsselmeer nooit genoemd worden. De korte, steile golven zetten de boot bij gematigde winden al goed aan het werk en de wind komt heeft de ruimte om een goede kracht en gelijkmatigheid te behouden.

Emmalis |Sitemap | Privacy | Disclaimer | Voorwaarden |